Nieuwegein, waarom?

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

En dan zijn er nu en dan van die momenten dat hij verzucht: Nieuwegein, waarom? En mocht u deze verzuchting ook wel eens slaken, laat ons dan weten waaróm u uw verzuchting slaakt. Misschien ziet Arend er een foto in ………..

Ook via twitter bereiken de redactie nu en dan berichten die wij de moeite van het vermelden waard vinden. Zo viel ons oog woensdag 18 november op een tweet van Vlinder (alias cvrooijen).

Dan valt ons redactie-oog op het wereldwijde web op een foto van Vlinder (alias cvrooijen) met de tekst: ‘Oh ja, @gem_nieuwegein voor ik het vergeet, vinden jullie dit zelf een handige plek voor een plattegrondje? Is hondepoepveldje. Of was er vraag naar bij de hondjes?’

Een vraag die we graag doorspelen. Het bord is gevestigd aan een lantaarnpaal aan de Mendes Da Costalaan, maar dat ziet u zelf ook!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk