Nieuwegein voor groot gedeelte gehuld in donkerte

In de wijk Doorslag ontstond maandag 16 september een kabelstoring waardoor de openbare verlichting grotendeels is uitgevallen. Stedin is momenteel bezig deze storing op te lossen en de verwachting is dat deze mogelijk dinsdag opgelost is.

Ook is er een kabelstoring in het Centrum van de gemeente Nieuwegein, waardoor de openbare verlichting is uitgevallen in de Herenstraat, Cityplaza en Noordstedeweg. Stedin is ook bezig om deze storing zo snel mogelijk op te lossen.

Niet alleen in bovenstaande wijken klagen mensen over het uitvallen van de verlichting langs de openbare weg. Ook in de wijk Galecop klagen de bewoners over het uitvallen van de verlichting.

‘Het is moeizaam om te achterhalen wie verantwoordelijk is om het probleem op te lossen. Ik heb veel belletjes gepleegd om de verlichting aan te krijgen op de Jacobus van Looyhove. Het gaat om lantaarnpaal met het nummer: 119-819. Stedin, CityTec, ze sturen mij allemaal van het kastje naar de muur. Al een paar keer de servicelijn van de gemeente Nieuwegein gebeld (14 030) en achtergelaten dat de verlichting het niet doet in onze straat. Maar nog steeds is het donker’ aldus een bewoner.

De gemeente Nieuwegein laat weten: ‘Er komen bij de het Klant Contact Centrum van de gemeente Nieuwegein regelmatig meldingen binnen over storingen aan de openbare verlichting. De storingen komen voor in alle wijken van Nieuwegein. Wanneer u overdag de openbare verlichting ziet branden, is men bezig met het traceren van storingen. CityTec streeft ernaar de storingen zo spoedig mogelijk te verhelpen, door de verlichting overdag niet te lang te laten branden.’

4 thoughts on “Nieuwegein voor groot gedeelte gehuld in donkerte

 1. Ing

  Heel vaak branden de lantaarnpalen overdag, paar x melding bij de gemeente gemaakt maar helaas helpt het niet….

 2. Jans

  Dit was zaterdag avond ook het geval.. Ik fietste van Ijsselstein langs het water naar Nieuwegein en het was tot aan Jacks Grillhouse zo donker. Ondanks dat ik goede fietsverlichting heb. Doodeng

  Tevens branden hier regelmatig in de wijk overdag ook de lantaarns. Soms een paar uurtjes, soms de hele dag. Een antwoord over het hoe en wat krijg ook ik niet.

  1. Mark

   Ik had precies hetzelfde pikkedonker in het park zaterdagnacht

 3. Ali Albochtri

  Ik woon op de fuutstraat in de wijk doorslag.
  Het is al een tijdje aan de gang dat de straatverlichting uitstaat. Ik heb ook meerdere malen gebeld ,en ben ook van het kastje naar muurtje gestuurd. Het is erg donker en perfect voor inbrekers . Ook is het gevaarlijk voor de oudere mensen die over straat lopen.
  Het is probleem doet zich veel langer voor, wel vreemd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren