‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juli 2018. Een kleine 19 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Rapenburgerschans in Fokkesteeg.

Fokkesteeg

Bert: ‘Ook dit winkelcentrum aan de Rapenburgerschans is flink aangepakt. Heel wat bomen zijn hier verwijderd. Zo te zien gaat het om vrij jonge platanen op de parkeerplaats en andere kleine bomen dichter bij de bebouwing. Op een hete zomerdag zal het hier niet aangenaam zijn om te lopen of in je auto te stappen na een half uurtje winkelen. Wat was hier de visie? Bestrijd je zo hittestress?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk