‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in mei 2021. Een kleine 12 jaar later.

In Hoog-Zandveld is een flinke verstedelijking aan de gang. Dat was al bij het winkelcentrum te zien. De school die daar stond is verplaatst naar het westen in de buurt van de Zonnebloem- en Lupinestraat. Helaas is hier van vergroenen weinig terecht gekomen. De kinderen op school hebben nu vol zicht op straten en huizen i.p.v. een groene en weelderige begroeiing.

Reageren mag natuurlijk, graag zelfs. Het e-mail adres van onze redactie is: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk