‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf.

Nieuwegein verstedelijkt

De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juli 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Drunense- en Havelterschans in de wijk Fokkesteeg.

Bert: ‘Heel wat dieren wezen mij erop dat de aanpak van betere buurten voor hun heel nadelig heeft uitgepakt. In een klap was hun huisvesting aan de Drunense- en Havelterschans verdwenen en wat er voor terugkomt dat zullen ze lange tijd niet weten. In de buurt is weinig opvang want daar speelde zich hetzelfde af. Over 10 jaar mag je hopen dat het er weer even weelderig uitziet als in 2009.’

‘Er schijnen steeds minder egels voor te komen in Nieuwegein. Het zou in heel Nederland zo zijn. Is het een of andere virus of zorgen wij met onze aanpak hier voor? Als egel zou ik niet blij zijn met de situatie in 2022 en zou ik met heimwee terug denken aan hoe het in 2009 was.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk