‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf.

Winkelcentrum Hoog-Zandveld vanaf de andere kant voor en na de opknapbeurt. Er zijn winkels bijgekomen en het gebouw links heeft een nieuwe buitenkant gekregen. Ook is goed te zien wat er met het groen is gebeurd. De verdwenen groene telefooncel doet natuurlijk niet mee met het vergelijken van groenbelevingen.

Bert is een gewone Nieuwegeiner die geïnteresseerd is in zijn woon- werk- en leefomgeving. Het lijkt hem dat die omgeving er steeds minder groen uit is gaan zien. Omdat de gemeente Nieuwegein in zijn Omgevingsvisie aangeeft dat versterking van de groenbeleving belangrijk is, gaat Bert elke twee weken op pad met Streetview van Google Maps voor een stevige portie groenbeleving. Te zien op De Digitale Stad Nieuwegein.

Reageren mag natuurlijk, graag zelfs. Het e-mail adres van onze redactie is: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren