‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in juni 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juni 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Heerlerschans in de wijk Fokkesteeg.

Nieuwegein vergroent

Bert: ‘We lopen rond in de wijk Fokkesteeg en hebben hier uitzicht op de Heerlerschans. De foto’s zijn van 2009 en 2022. Er is hier net als op veel andere plekken in Nieuwegein heel wat groen verdwenen. Wat is het idee hierachter? Zag het er te ondeugend uit, te verwilderd? Ziet het er nu netter uit? Ik snap steeds minder van de titel van de Omgevingsvisie. Waar is die vergroening dan te zien? Het is waar dat Nieuwegein een groot oppervlak aan parken heeft maar de straten die ik virtueel tot dusver heb bezocht zien er steeds strakker en meer steenachtig uit. Wat vindt u hiervan en als u in een van deze straten woont wat doet het dan met u als u deze foto’s bekijkt?’

‘Onder dit artikel staat dat u kunt reageren. Ik ben heel geïnteresseerd in uw mening.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk