‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juni 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Graaf Willemlaan in Fokkesteeg.

Bert Dijkstra: ‘Ook hier is van vergroenen geen sprake. De kinderen van deze school zien met eigen ogen dat groen niet zo belangrijk is en vaak in de weg staat. Je mag hopen dat het niet: “Jong geleerd is oud gedaan” wordt. De voorste boom lijkt een es en ik weet dat er veel zieke essen worden verwijderd. Maar daar kan dan toch een nieuwe boom voor terugkomen. Wat houdt het vergroenen tegen?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk