Nieuwegein vanuit de lucht: De Overeindsebrug

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april heeft Rijkswaterstaat de Overeindsebrug over het Lekkanaal bij de Plofsluis in Nieuwegein succesvol vervangen voor een nieuwe brug. Deze nieuwe Overeindsebrug is in twee delen aangevoerd over het water. Michiel Zijdewind uit Nieuwegein maakte eerder voor ons een timelapsvideo van de vervanging, maar hoe ziet deze brug er nu uit vanuit de lucht?

Canol Zeren (1976) trok er op uit met zijn Drone, de Yuneec Q500, en zal u verrassen met beelden vanuit de lucht. Canol is fotograaf, luchtfotograaf en een betrokken Nieuwegeiner.

De aanblik van de nieuwe boogbrug lijkt op de oude. De nieuwe brug weegt 576 ton, waarvan 474 ton uit staal bestaat. Inclusief de aanbruggen is de lengte bijna 119 meter, de hoofdoverspanning ruim 86 meter. De nieuwe brug ligt 7 cm hoger zodat in de toekomst op de hele route grotere containerschepen (vierlaags containervaart) kunnen passeren.

Vandaag, 2 mei 2015, is de nieuwe fietsbrug, de Heemsteedsebrug, op zijn plek gehezen. Deze ligt in het verlengde van de Overeindsebrug. Deze 220 meter lange brug werd op 4 pontons vanuit Dordrecht aangevoerd. Klik op het videocameraatje hieronder voor de video die Canol Zeren voor ons maakte van de nieuwe Overeindsebrug voor zijn rubriek: ‘Nieuwegein vanuit de lucht’ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren