Nieuwegein vandaag in top drie meeste besmettingen Corona

Uit de cijfers van het aantal geteste personen op Corona blijkt vandaag dat Nieuwegein in de top 3 staat van de meeste aantal besmettingen. Uit de cijfers van maandag 2 november blijkt dat er 633 mensen in onze provincie besmet zijn geraakt met het Coronavirus. Acht mensen daarvan zijn opgenomen in het ziekenhuis en er zijn geen patiënten overleden door het Coronavirus (covid-19).

De gemeente Utrecht had vandaag de meeste besmettingen in de provincie. Met 188 personen die het virus hadden opgelopen voerde Utrecht de lijst aan. Op de tweede plek staat Amersfoort met 78 besmettingen. Nieuwegein staat op die met 31 personen die positief waren getest op het Coronavirus.

Het landelijke beeld
Het aantal gemelde Coronabesmettingen is ook landelijk verder gedaald. Tussen zondagochtend en maandagochtend kwamen er bij het RIVM 8306 meldingen binnen van positieve testen. Dat zijn er 430 minder vergeleken met gisteren.

In de afgelopen week zijn er bijna 67.000 positieve testen geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn ruim 368.000 Nederlanders positief getest. Het werkelijke aantal mensen dat het virus heeft opgelopen ligt vrijwel zeker hoger, omdat in de beginfase van de uitbraak lang niet iedereen werd getest.

Het aantal door Corona veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 29 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM.

GGD start met mobiele teststraat
De Utrechtse GGD is vandaag gestart met een nieuw initiatief: een mobiele teststraat. De teststraat staat iedere dag op een andere locatie in de provincie.

Vandaag was de aftrap in Eemnes en morgen staat het gevaarte in Woudenberg en Lopik. Goed om te weten: de Coronatest is hier gewoon gratis.

XL-testlocatie in Utrecht
Bij de Jaarbeurs wordt op parkeerterrein P2 met man en macht gewerkt aan een megagrote teststraat. In de loop van november moet alles klaar staan voor gebruik en dan kunnen er vooral PCR-tests worden afgenomen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook sneltests worden afgenomen. Als de teststraat XL klaar is, zijn er in één keer tientallen nieuwe testlocaties gecreëerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!