Nieuwegein Toen en Nu aflevering 246

‘Het is 1914 als de kruidenier A. Breedveld van de Herenstraat nummer 7 deze ansicht uitgeeft. Hij hoopt er wat extra geld mee te verdienen, want de soldaten op de foto waren gelegerd in barakken op het Jutphase Drilleveld of op het Fort Jutphaas. Het was immers de mobilisatietijd rond de Eerste Wereldoorlog.’ Zo laat de Historische Kring Nieuwegein mij weten bij de foto van Toen voor deze week..

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’  Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Deze week alweer de 246-ste aflevering! Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren