Nieuwegein Toen en Nu

‘In juni 2006 kijken op deze foto molenaar Frank van der Lecq, de voorzitter van Het Utrechts Landschap, jonkheer ir. L. de Geer en burgemeester C. de Vos van Nieuwegein gefascineerd naar de wieken van wipwatermolen Oudegein, die na bijna 15 jaar werkloos nabij de Doorslagbrug gestaan te hebben, is verplaatst naar een terrein ten zuiden van de kinderboerderij, langs de Doorslag. Inmiddels maakt de molen deel uit van het samenwerkingsverband tussen de gemeente met de kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatief Centrum, alsmede met Museum Warsenhoeck en de Stichting Het Utrechts Landschap, dat Natuurkwartier wordt genoemd’ aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen deze week.

En weet u dat dit alweer de 200-ste aflevering is.  Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’

Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk