Meer dan 500 bezoekers van Licht op Noorderveld

‘Wat een mooi initiatief, wat fijn dat de gemeente dit organiseert, wat een fijne serene sfeer hangt er‘, een greep uit de reacties van de meer dan 500 bezoekers van Licht op Noorderveld. Afgelopen vrijdag 13 november, werd de eerste editie van Licht op Noorderveld georganiseerd. Ondanks het onstuimige weer, bleef het gelukkig tijdens het evenement droog. Begraafplaats Noorderveld en het Colum-barium waren verlicht met fakkels en vuurschalen om bezoekers de gelegenheid te geven om zijn of haar dierbare(n) te herinneren. De velden en paden waren verlicht met fakkels en vuurschalen zodat de bezoekers naar de velden en graven konden lopen.

De aanwezigen konden eerst in het crematorium Noorderveld iets drinken en daar een kaars ophalen om deze ergens op de begraafplaats neer te zetten. Zo zette een bezoekster een kaars op een graf waar niemand bij was. Ook konden mensen een steen beschrijven en deze ergens op de begraafplaats neerleggen. De burgemeester heette de mensen met een korte toespraak welkom. Koor Fununlimited en verhalenvertellers Saskia Bangma, Anneke Kouwenhoven en Irina zorgden voor meer sfeer.

Op de graven mogen de stenen en kaarsen blijven staan, op andere plaatsen worden de stenen en kaarsen begin januari weer weggehaald. Omdat de eerste editie zoveel bezoekers heeft getrokken, wordt volgend jaar in samenwerking met partners, waaronder Monuta, een tweede bijeenkomst van Licht op Noorder-veld georganiseerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk