Nieuwegein Toen en Nu

‘Het Vreeswijkse Jaagpad langs het Merwedekanaal. In 1985 gefotografeerd vanaf de Wilhelminabrug. Het jaagpad werd gebruikt om schepen te “jagen”. Toen gemotoriseerde schepen er nog niet waren, werden schepen vanaf de kant voortgetrokken door (vooral) schippersvrouwen of paarden. Het jaagpad aan de oostzijde van het Merwedekanaal liep tot aan de ‘Punt’ in Vreeswijk. Vervolgens ging het verder richting Jutphaas aan de westzijde ……..’ aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: