Nieuwegein Toen en Nu

‘De foto deze week dateert uit 1932, toen de grote verbouwing gereed was gekomen van het hotel-café-restaurant De Roskam aan de Utrechtsestraatweg, Nu Herenstraat. Eigenaar Gerritsen verbouwde toen het café en boven het terras werd voor elke hotelkamer een balkon gebouwd. Hij anticipeerde op de klandizie van de Jutphase Persilfabriek, die toen in opbouw was.’ Aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen voor deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Het pand Nu is gekraakt. De anti-kraakwet is in werking getreden. Vragen aan de gemeente hierover worden niet beantwoord. Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren