Nieuwegein Toen en Nu

‘Vandaag heb ik van de heer Chr. Melgers, oud fietsenmaker te Vreeswijk, uw krant van vrijdag 1 oktober toegezonden gekregen met uw verhaal over Ons Erfgoed. Daar ik in 1966 inderdaad een drogisterij geopend heb aan de Oude Sluis 5 heb ik artikel met veel interesse gelezen. Misschien heb ik voor u nog wat aanvullende informatie. U schrijft dat na mijn vertrek (naar Winkelcentrum Hoog Zandveld) zich in het pand een winkel in sportprijzen zich vestigde. Dit is onjuist! Dit werd de winkel in antieke klokken. Toen ik door de gemeente gedwongen werd mijn winkel in het oude dorp te sluiten.’ aldus de heer H.R. de Jong uit Almere bij de foto van Toen deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’  Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Nieuwegein Toen en Nu

‘……Deze ansicht van omstreeks 1900 toont de geopende Rijnhuizerbrug met links de vila Overrijn. De foto is genomen vanaf de Herenstraat, ter hoogte van het voormalige gemeentehuis van Jutphaas. In vila Overrijn huisde van 1850 tot 1870 het gezin van Adriaan Baesjou van Vronestein in afwachting van de bouw van een nieuwe buitenplaats. Vila Overrijn werd in 1911 afgebroken en op die plaats werden nieuwe woningen gebouwd voor de brugwachters van de Rijnhuizerbrug. Deze woningen staan er nu nog, maar de Rijnhuizerbrug is in 1981 gesloopt. In de negentiger jaren is er een nieuwe brug geplaatst voor fietsers en voetgangers’, aldus de door de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen aangeleverde tekst.

Arend Bloemink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren