Katern

Nieuwegein tekent voor duidelijke taal

Burgemeester Frans Backhuijs en Talissa Oude Bennink (Direct Duidelijk) tekenden afgelopen maandag de Direct Duidelijk-Deal. Daarmee zet de gemeente haar handtekening voor begrijpelijke taal. Backhuijs: “Dit is iets waar onze gemeente al veel langer aan werkt. Wij vinden het belangrijk dat Nieuwegeiners de gemeente goed kunnen begrijpen. Met deze deal maken we het officieel. En we zorgen ervoor dat onze medewerkers hulp krijgen om direct duidelijk te communiceren.”

Burgemeester Frans Backhuijs en Talissa Oude Bennink met de Direct Duidelijk-Deal.

Tijdens de bijeenkomst vertaalde de gemeente al vijf ingewikkelde woorden naar begrijpelijke taal. De komende weken gaat de gemeente dit samen met inwoners uitgebreider doen. Via sociale media en de Gemeentepagina, die onder andere te lezen is op De Digitale Stad Nieuwegein, kunnen inwoners en ondernemers laten weten wat zij begrijpelijke taal vinden.

Backhuijs: “Twee jaar geleden hebben we inwoners voor het eerst gevraagd wat ze van onze communicatie vonden. Daar willen we mee doorgaan. Alleen mensen uit Nieuwegein kunnen ons precies vertellen wat voor communicatie zij begrijpelijk en prettig vinden. De gemeente blijft onze ambtenaren helpen om in duidelijke taal te schrijven en te spreken. We doen dus ook iets met alle opmerkingen.”

In 2023 onderzoekt de gemeente opnieuw of hun communicatie begrijpelijk is. Backhuijs: “Ik verwacht dat inwoners en ondernemers dan vinden dat de gemeente begrijpelijker communiceert, onder andere door de Direct Duidelijk-Deal. Voor mij en de wethouders is dat echt belangrijk. Wij willen graag dat iedereen onze communicatie begrijpt. Zodat iedereen mee kan doen in Nieuwegein.”

Foto’s: Menno Ringnalda

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk