Katern

Nieuwegein tekent overeenkomst met ENECO Tour

Maandagavond 21 april ondertekenden burgemeester Cor de Vos van Nieuwegein en Bart Voskamp, directeur Nederland van de ENECO Tour, het contract voor de deelname van Nieuwegein aan deze professionele wielerronde. Nieuwegein wordt in 2008 finish- en startplaats. Het contract werd getekend tijdens een bijeenkomst waar het Nieuwegeinse bedrijfsleven een toelichting kreeg op de ronde en de mogelijkheden voor sponsoring.

De ENECO Tour 2008 finisht op vrijdag 22 augustus in Nieuwegein en vertrekt de volgende dag, zaterdag 23 augustus, naar Terneuzen. Maandagavond presenteerde Wim Kroon, technisch organisator van de ENECO Tour, het vermoedelijke parcours. Dit parcours wordt definitief zodra de ENECO Tour in zijn geheel is vastgesteld. De gekozen routes voorzien erin dat de wielerronde door een groot deel van Nieuwegein trekt. De Tour komt vrijdag via het oosten de stad in en vertrekt de dag erop weer in zuidelijke richting. Voor het grootste deel van de inwoners bevindt het parcours zich tenminste op een van de dagen op loopafstand. Een uitgelezen gelegenheid voor Nieuwegeiners om vele topwielrenners en aanstormende talenten in de eigen woonomgeving voorbij te zien komen. De finish- en startplaats is bij Blokhoeve.

De Eneco Tour Benelux bestaat sinds 2005. Deze etappekoers voor professionele wielrenners komt voort uit de veel langer bestaande Rondes van Nederland en van België. De ENECO Tour is onderdeel van de UCI Pro Tour waaraan de 20 beste profteams ter wereld deelnemen. De ENECO Tour deed in 2007 Nieuwegein aan als finishplaats. Dit jaar is Nieuwegein finish- én startplaats, op respectievelijk vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk