Frank van den Heuvel nieuwe fractievoorzitter van de SP in Nieuwegein

Op maandag 4 januari jl. heeft de SP fractie in Nieuwegein Frank van den Heuvel tot nieuwe fractievoorzitter gekozen. Van den Heuvel is reeds ruim 15 jaar actief voor de SP en sinds 2016 lid van de gemeenteraad in Nieuwegein. In het dagelijkse leven is Frank als veelzijdig ingenieur werkzaam vanuit zijn eigen bedrijf.

Martijn Stekelenburg, voormalig fractievoorzitter en voormalig wethouder voor SP kan zich niet langer verenigen met het landelijke beleid van de SP en gaat als groep Stekelenburg verder, in goede verstandhouding met de lokale SP fractie.

In het jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen is er voor de fractie nog veel te doen. Door alles wat er door het kille beleid vanuit Den Haag afgelopen 10 jaar bij de gemeenten op de stoep is gegooid, waait er een gure wind door Nederland en dus ook door Nieuwegein. En het eind daarvan is nog niet in zicht want er komt nog meer.

De SP zal ervoor waken dat vooral mensen met een laag inkomen en ongelijke kansen slachtoffer worden van neo-liberaal beleid. Zo voeren we acties voor bewoners in Vreeswijk en bij het Nijpelsplantsoen en baart de ontwikkeling van aardwarmte ons — vanwege de risico’s op schade — grote zorgen. De SP fractie wil vooraf duidelijkheid, zekerheid en veiligheid voor de inwoners en de leefomgeving.

Frank van den Heuvel

Martijn Stekelenburg over zijn vertrek
De onvrede sluimerde al langer. Bijna had ik vorig jaar al met de partij gebroken nadat ze tijdens de Europese verkiezingen met het inmiddels beruchte ‘Brusselmans’-filmpje kwamen, waarin een persiflage op Frans Timmermans werd opgevoerd. Daar was ik heel erg gepikeerd over. Er werd daarna te weinig afstand van dat filmpje genomen en toen hebben we een waanzinnige smak leden verloren. Omwille van mijn loyaliteit naar de lokale mensen van de SP toe, ben ik toen gebleven. Maar eind vorig jaar zag ik dat de landelijke partij alle banden met de jongerenafdeling verbrak. Verschillende jongeren, waaronder ook de nieuwe voorzitter, waren actief op het Communistisch Platform. Dat was volgens het bestuur van de SP niet verenigbaar met het partijlidmaatschap.

Dat de partij voor de confrontatie in plaats van dialoog koos, was tegen het zere been van mij. Toen dacht ik: het is toch werkelijk niet te geloven. De jongerenafdeling wordt gezien als de parel en de vitamine van onze partij. En nu gaan we die jongeren op afstand zetten. Het is werkelijk te gek voor woorden. Ik  blijf voor de resterende termijn op eigen titel in de gemeenteraad zitten.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!