Nieuwegein staat vanavond stil bij aanslag Parijs

De lafhartige aanslag op de vrije meningsuiting en de democratie gisteren in Parijs heeft een diepe wond geslagen. Veel mensen willen hun solidariteit betuigen met de slachtoffers en hun nabestaanden. Nieuwegein biedt net als verschillende andere gemeenten in het land die mogelijkheid. Om die reden vindt vanavond donderdag 8 januari 2014 om 18.00 uur een demonstratie plaats in het Stadshuis van Nieuwegein. Het college van Burgemeester en wethouders van Nieuwegein roepen alle Nieuwegeiners op om zich vanavond aan te sluiten bij de demonstratie en hun solidariteit te betuigen met de Parijzenaars, de pers en de politie.

Het gemeentebestuur: “Een aanslag op een cartoonist/journalist is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid, en dus op ons allemaal. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Dat alles is vreselijk, want journalisten en politieagenten zijn juist mensen die in onze samenleving pal staan voor onze vrijheden.”

Het betreft een korte demonstratie in de hal van het Stadshuis op initiatief van VSP-er Ton de Mol. Er zal een minuut stilte worden gehouden en burgemeester Frans Backhuijs zal een korte toelichting geven.

Noot: Klik op het fotocameraatje hieronder en lees een passage uit de Koran. Het betreft hoofdstuk 47. Mohammed. Maar wat voor figuur is die Mohammed. De daders kwamen de profeet Mohammed wreken die op de hak was genomen in cartoons.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren