Nieuwegein sluit overeenkomst met Kindertelefoon

Het CDA is blij met de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op de vragen die zij stelden over de Kindertelefoon. Het college zegt toe voor 1 juni een overeenkomst af te sluiten met de Kindertelefoon.

Het CDA stelde vragen aan het college omdat de Kindertelefoon vreest in financiële problemen te komen nu het met 388 gemeenten moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten. In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisatie namens alle gemeenten in één keer.

Het college geeft aan dat de financiering van de Kindertelefoon ook al is geregeld. De VNG heeft de gemeente toegezegd dat de gemeente, uitgaand van een standaard overeenkomst, geen extra kosten krijgen door deze verandering.

Renée Blom: ‘De kindertelefoon is ongelooflijk belangrijk omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen. Ik ben dan ook erg blij dat het college helderheid geeft en dat zij ervoor gaat zorgen dat de Kindertelefoon haar goede werk in Nieuwegein kan voortzetten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren