Katern

Nieuwegein scoort goed in ‘meest romatische gemeente’ bij The Perfect Wedding

Nieuwegein staat in de top 5 meest romantische gemeenten binnen de provincie Utrecht. Met een mooie 6,5 staat zij op plek 4, net achter de gemeente Oudewater die met een 6,6 op de derde plek staat, maar nog voor de gemeente Amersfoort die vijfde staat.

Green Village

The Green Village in Nieuwegein

De Domstad is de meest romantische gemeente van de provincie Utrecht. Stichtse Vecht eindigt op een tweede plaats, zo blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl. In de meest romantische gemeenten liggen populaire date-locaties zoals bioscopen en musea om de hoek. Ook hebben deze gemeenten over het algemeen een idyllische omgeving en zijn er veel winkels waar je een romantisch presentje kunt kopen voor je geliefde.

Om te bepalen wat de romantische hotspots van Utrecht zijn, bracht ThePerfectWedding.nl per gemeente 18 verschillende ‘romantische onderzoekscategorieën’ in kaart. Deze variëren van aantal het chocolatiers, bloemisten en hotels per inwoner tot het aantal huwelijken. Aan de hand van deze categorieën is voor elke gemeente een score berekend.

Top 5 meest romantische gemeenten van Utrecht
De provinciale hoofdstad is de meest romantische gemeente van Utrecht. De domstad heeft deze eer vooral te danken aan de romantische omgeving (vol historische gebouwen) en doordat populaire date-locaties er volop te vinden zijn.

Op zoek naar inspiratie voor een andere mooie bestemming in de buurt voor een eerste date? De top 5 meest romantische gemeenten binnen de provincie ziet er als volgt uit:

  1. Utrecht (score: 7,1)
  2. Stichtse Vecht (score: 7,0)
  3. Oudewater (score: 6,6)
  4. Nieuwegein (score: 6,5)
  5. Amersfoort (score: 6,4)

Utrechtse gemeenten waar romantiek vooralsnog wat verder te zoeken is, zijn Lopik (5,3) en Renswoude (5,5).

Dit zijn de meest romantische plekjes van Nederland
Ook buiten Utrecht is er genoeg te ontdekken als je op zoek bent naar een potje romantiek. Amsterdam komt uit de bus als meest romantische gemeente. Andere gemeenten die hoog scoren zijn Doesburg (Gelderland), Enkhuizen (Noord-Holland), Beek en Maastricht (beide Limburg) en Delft (Zuid-Holland).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk