Nieuwegein scoort een voldoende in de Regenboog Monitor van het COC

Vandaag is het Coming Out Dag en heeft het COC de Regenboog Monitor gepresenteerd. De monitor is een voortgangsrapportage over de in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen getekende Regenboog Stembusakkoorden. Hierin wordt beoordeeld of er in de 26 gemeenten in Midden Nederland waar een akkoord werd getekend, waaronder Nieuwegein, het afgelopen halfjaar actie is ondernomen na het tekenen hiervan.

In de weken voor de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart werd in maar liefst 26 gemeenten het Regenboog stembusakkoord van COC Midden-Nederland getekend. Met het ondertekenen van het akkoord beloofden de politieke partijen zich in te zetten voor de lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen in hun gemeente. In Nieuwegein werd het stembusakkoord ondertekend door vertegenwoordigers van D66, PvdA, GroenLinks, CDA en Lokale Vernieuwing.

Ruim een halfjaar na ondertekening en de verkiezingen komt het COC vandaag met een eerste tussenstand om in kaart te brengen waar politici al werk hebben gemaakt van hun beloften.

“We hebben bij het ondertekenen van de akkoorden heel duidelijk gezegd dat het ons niet ging om een verkiezingsstunt en dat we de vervolgacties kritisch zouden gaan volgen. Daarom komen we vandaag met een eerste beoordeling. We snappen heel goed dat het moeilijk is om nu al alle punten uit het akkoord gerealiseerd te hebben, maar we hopen toch dat er eerste stappen zijn gezet”, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

Hoe scoort Nieuwegein
Nieuwegein scoort in de Regenboog Monitor 2018 een VOLDOENDE. COC Midden-Nederland vindt dat Nieuwegein momenteel met de beloften in het coalitieakkoord en de ondersteunende motie op de goede weg is om invulling te geven aan het Regenboog Stembusakkoord. Wel is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met de uitvoering hiervan om constructief aan de slag te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren