Nieuwegein schoon, heel gewoon!

‘Nederland is behoorlijk schoon, maar het kan altijd schoner. Ook in Nieuwegein. En samen kunnen we Nieuwegein schoon maken en schoon houden! Allereerst natuurlijk door geen afval op straat te gooien. Door de hele stad staan prullenbakken waar we het in kunnen gooien. Of neem het mee naar huis en gooi en daar in de juiste bak! Als we ons afval in de juiste afvalbak gooien in plaats van op straat of in de struiken, kan het bovendien gerecycled worden.’

In Nieuwegein zijn er al veel inwoners actief als ZAPper om regelmatig het zwerfvuil in hun straat, buurt of het park op te ruimen. De gemeente biedt hiervoor materiaal aan, zoals vuilniszakken, grijpers, bezems en handschoenen. Wilt u met een groep aan de slag? Bijvoorbeeld op Burendag of met de sportclub? Ook hiervoor kunt u materiaal lenen. De gemeente haalt na afloop het verzamelde afval op en als dank krijgt de hele groep een lekkere lunch.

Met de campagne ‘Nieuwegein schoon, heel gewoon!’ wil de gemeente inwoners stimuleren om minder zwerfafval op straat te gooien en zelf een handje te helpen met opruimen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk