Nieuwegein: ‘Samen aan de slag met historisch erfgoed’

Nieuwegein is een jonge stad met een rijk verleden en historisch erfgoed. Denk aan de archeologische vondsten uit de Swifterbantcultuur van 6000 jaar geleden of de Nieuwe Hollandse Waterlinie met fort Jutphaas, fort de Batterijen en fort Vreeswijk. In de gemeentelijke Erfgoedvisie staan de ambities voor het erfgoed van de stad. Zo wil de gemeente waardevolle gebouwen behouden en samen met partners aan de slag om de historische plekken, verhalen en vondsten meer te laten zien. Deze ambities formuleerde de gemeente samen met inwoners en organisaties die zich inzetten voor het erfgoed van de stad.

Concrete acties 2020
Hoe gaan we de ambities waarmaken? Elke twee jaar stelt de gemeente in samenwerking een uitvoeringsprogramma op met concrete acties. Voor 2020 betekent dat onder andere samen met partners werken aan: het instandhouden van monumenten en archeologisch waardevolle plekken, meedoen aan de Open Monumentendag en de Nationale Archeologiedagen, het herstel van de Doorslagsluis en een volgende editie van evenement de PLOFparade langs forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Benieuwd naar alle acties? Kijk dan op deze website.

Meer weten?
Voor vragen of meer informatie over het erfgoed van Nieuwegein kunt u contact opnemen met Vera Driessen, beleidsadviseur erfgoed, via v.driessen@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren