Nieuwegein op plek 5 meeste verkeersongevallen in 2022

Het aantal ongelukken in het Utrechtse verkeer neemt toe. In 2022 ging het 8.637 keer mis op wegen in de provincie Utrecht, een stijging van 5% ten opzichte van een jaar eerder. Deze toename is minder sterk dan landelijk gemiddeld (+6,8%), al zijn er wel grote lokale verschillen binnen de provincie.

Nieuwegein neemt plek 5 in met 430 verkeersongevallen in de provincie Utrecht over het jaar 2022. Dat is een verschil van 2 ten opzichte van het jaar daarvoor, toen waren er 428 verkeersongevallen in Nieuwegein. Zo maakte het CBS vandaag bekent na onderzoek. De meerderheid van alle ongevallen op de Nederlandse wegen gebeurt binnen de bebouwde kom. In Nieuwegein vielen in 2022 drie dodelijke ongevallen plaats.

Voor dit onderzoek is de eind december gepubliceerde data van Rijkswaterstaat gebruikt. Gekeken is naar het aantal geregistreerde ongevallen. Als mensen het onderling regelen, zonder dat de verzekering daarbij betrokken is, dan wordt dat niet in de statistieken meegenomen. Wanneer de ernst van de ongevallen bekeken wordt, zien we dat het gelukkig bij ruim 81% van de gevallen bij materiële schade blijft. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen”, legt Independer auto-expert Menno Dijcks onze redactie uit.

Hier gebeuren de meeste ongevallen
Nergens in de provincie gaat het zo vaak mis op de weg als in de gemeente Utrecht. In het laatst gemeten jaar werden er in de Domstad 2.876 verkeersongevallen geregistreerd. De gemeente is hiermee zelfs goed voor een derde van alle ongelukken in de hele provincie. De provinciale top vijf gemeenten met de meeste verkeersongevallen is:

  1. Utrecht: 2.876 verkeersongevallen
  2. Amersfoort: 956 verkeersongevallen
  3. Vijfheerenlanden: 590 verkeersongevallen
  4. Stichtse Vecht: 487 verkeersongevallen
  5. Nieuwegein: 430 verkeersongevallen

In Renswoude lijken de wegen vooralsnog het veiligst: hier werden in één jaar tijd ‘slechts’ 22 verkeersongevallen gemeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk