Nieuwegein op plek 38 als beste stad om te wonen in Nederland

Amsterdam is de beste stad van Nederland om te wonen, gevolgd door Utrecht en Delft. Dat zegt vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL), die deze week een ranglijst van grote Nederlandse gemeenten heeft uitgebracht waar het goed vertoeven is. Nieuwegein neemt een plek in ergens boven het midden. Nederland telt 355 gemeenten. De ranglijst van JLL bevat alleen de 84 grootste gemeenten, met elk meer dan 50.000 inwoners.

Hoog op de lijst van JLL staan opvallend veel kleinere steden. In de top vijf staan ook Amersfoort en Zwolle. Onderaan de lijst staan vooral gemeenten in krimpregio’s, zoals Midden-Groningen (onderaan, op plek 84) en Terneuzen (plek 83).

De gemeenten werden vergeleken op 32 aspecten, van de werkgelegenheid en economische groei tot de bereikbaarheid en voorzieningen. JLL probeert daarmee in kaart te brengen welke steden interessant zijn voor beleggers. Het bedrijf kijkt daarom ook naar het woonbeleid van de gemeente en de uitbreidingsmogelijkheden voor de bouw.

Nieuwegein staat in de lijst van Jones Lang LaSalle op plek 38 met een score van 58%. Hiermee staat Nieuwegein onder Helmond maar boven Katwijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren