Nieuwegein op de Geocachekaart

Geocaching is een ‘sport’ waarbij mensen op basis van coördinaten op bijzondere plekken zogenoemde caches verstoppen (loggen). Deze caches worden over de hele wereld, op meer dan 2 miljoen plekjes verstopt. De website Geocaching heeft nu op een wel heel bijzondere plek in Nieuwegein een cache verborgen: in het Natuurkwartier, het MEC.

Het Natuurkwartier is zo bijzonder (en niet alleen volgens Geocaching) omdat de gemeente Nieuwegein daar regenwormen heeft ingezet in de strijd tegen wateroverlast. Dat nu vindt Geocaching op haar site een briljant initiatief en meteen ook ‘een hele leuke aanleiding om een cache te verstoppen om zo meer mensen in het Natuurkwartier te krijgen’. En ook: ‘De vrijwilligers die de tuin rondom het MEC verzorgen in het Natuurkwartier juichen het project toe. De gemeente heeft op proef op meerdere plekken in de gemeente Nieuwegein bij problemen met de afwatering regenwormen uitgezet’. Dit is toch wel een heel bijzondere manier om als stad, als Nieuwegein wereldwijd bekendheid te krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren