‘Nieuwegein moet koersvast zijn in roerige tijden’

De gemeenteraad sprak op woensdag 9 november over de begroting voor 2012, het financiele huishoudboekje van de gemeente Nieuwegein. De CDA-fractie heeft in haar bijdrage met nadruk aangegeven “dat de gemeente koersvast moet zijn in deze roerige tijden”, aldus fractievoorzitter Van Randwijk.

In de komende jaren zullen financiele keuzes gemaakt moeten worden alsgevolg van de economische situatie van Nederland. Bezuinigingen zijn daarbij omvermijdelijk. Van Randwijk: “Natuurlijk is bezuinigen vreselijk, maar in deze zware economische tijden moeten Colleges en Raden keuzes maken die ook zij moeilijk vinden. Vanzelfsprekend zouden ook wij liever hebben dat deze bezuinigingen niet nodig zouden zijn. Maar onze verantwoordelijkheid is ook, dat het huishoudboekje van de Gemeente Nieuwegein sluitend is en op orde blijft.”

Het CDA is er blij mee dat de inwoners ook in de komende jaren kan rekenen op lage lokale lasten. Nieuwegein blijft een gemeente in de Provincie Utrecht met lage lokale lasten ondanks forse financiële Rijkstegenvallers.

Het belang van een goed en toegankelijk minimabeleid als sociaal vangnet blijft voor het CDA ook in deze tijd noodzakelijk. De Christen-Democraten hechten er waarde aan om het goede Nieuwegeinse armoede- en reintegratiebeleid te continueren. Echter, ook dit beleidsterrein zal veranderen door landelijke wetgeving en het CDA vindt het belangrijk dat het College de Gemeenteraad op de hoogte houdt van de effecten daarvan voor Nieuwegein.
Aandacht is ook gevraagd voor bezuinging op de nieuwe Kom. “Een bestuurscrisis in de relatie met de Gemeente Nieuwegein op het moment dat de nieuwe Kom bijna haar deuren opent is zeer ongelukkig. Het CDA wil dat op korte termijn deze kwestie wordt opgelost, wij gaan er van uit dat dit voor de opening van de nieuwe Kom is geregeld”, stelt Van Randwijk. Lees hier het hele betoog.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren