Denk mee over nieuwe initiatieven in Park de Kokkeboogaard

Het afgelopen jaar lijkt de Kokkebogaard non-stop in bloei te staan. Na het eerste initiatief, de komst van het Sportplein, lijken bewoners gemotiveerder. Wanneer je langs het park komt, het maakt niet uit vanuit welke zijde, lijkt het drukker en gezelliger dan ooit! Onlangs is het park nog uitgebreid met een fantastische speeltuin. Betrokken wijkbewoners blijven zoeken naar nieuwe ideeën. En daar willen zij iedere bezoeker/bewoner graag bij betrekken. Heb je ideeën of wil je nog meedenken, klik dan hier. Ook al is het 31 juli geweest.

Bouw Gezondheidshuis De Componist
Inmiddels zijn 30 seniorenappartementen van het nieuwe wooncomplex De Muzieknoot opgeleverd en is de bouw van het nieuwe gezondheidshuisaan de Diepoenbrocklaan  begonnen. Een deel van de fundering en een deel van de buitenmuren zijn al zichtbaar. Park de Kokkebogaard is de achtertuin van het Gezondheidshuis De Componist, voorzien met een eigen dierenweide, speeltuin en sportplein! Ook daar gaat veel gebeuren.

In het gebouw is straks een multifunctionele ruimte aanwezig. In deze ruimte kunnen spelletjes worden gedaan, schilderen, handwerken of bijvoorbeeld knutselen voor kinderen. Ook kan er samen naar muziek worden geluisterd. Of samen muziek worden gemaakt. In de keuken die er komt, kunnen heerlijke maaltijden gekookt worden met misschien wel groenten uit de eigen moestuin. Samen koken en daarna samen eten. Want samen eten (s)maakt gelukkiger!

Meedenken over de achtertuin
‘Omdat er veel nog mogelijkheden zijn rondom het park, zijn wij op zoek naar jouw mening en/of gedachtengoed voor de achtertuin. Zo zijn er al ideeën gedeeld over een revalidatiestraat en een moestuin in het park’ aldus de borgverleners van het nieuwe Gezondheidshuis.

De zorgverleners van EMC Nieuwegein, waaronder Huisartsenpraktijk Mondriaanlaan, Apotheek Nieuwegein, Huisartsenpraktijk Jutphaas en Paramedisch Centrum Nieuwegein zullen allemaal vertegenwoordigd zijn in het nieuwe gezondheidshuis.

Maar welke elementen mis jij? Of anders gezegd wat zou jij graag terug willen zien in de achtertuin van het Gezondheidshuis De Componist. Wij willen jou vragen om mee te denken over de invulling van de achtertuin. Niets is te gek en geef je fantasie de vrijeloop! Je idee planten kan via deze link.

Meer informatie
Voor meer informatie over de achtertuin van het zorgcentrum kunt u terecht bij Xander Toth Varju of Nick Brugman- Beijen. Zij zijn per mail bereikbaar via achtertuinkokkebogaard@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk