Huurders krijgen sleutel 30 seniorenappartementen De Muzieknoot Nieuwegein

Vandaag kregen 30 huurders van Mitros de sleutel van hun nieuwe woning in wooncomplex De Muzieknoot in Nieuwegein. Aannemer Van Wijnen leverde het pand vorige week op. Het duurzame pand in de wijk Zuilenstein is speciaal gebouwd voor senioren. Zij kunnen hier zelfstandig wonen, comfortabel en toch betaalbaar, dicht bij de stad én het groen.

Op de foto: Mevrouw De Kuijper neemt uit handen van Kewal Krishan buurtbeheerder Mitros de (muziek)sleutel in ontvangst

De 26 driekamerappartementen en 4 tweekamerappartementen liggen aan de rand van Park de Kokkeboogaard en zijn speciaal voor huurders van 65 jaar en ouder. Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen is het streven. Daarom zijn de gangen en de beide liften centraal in het gebouw en ruim van opzet voor een optimale toegankelijkheid. Onderin het gebouw kunnen scootmobielen worden geparkeerd en opgeladen. Bij 10 woningen krijgen huurders met een zorgindicatie voorrang.

Comfortabel en energiezuinig
De Muzieknoot, dat in de volksmond al een tijd ‘Nieuw Zuilenstein’ heet, is goed geïsoleerd en energiezuinig met energielabel A. Op het dak liggen 105 zonnepanelen. Alle appartementen hebben vloerverwarming, zijn volledig gasloos, en voorzien van een videofoon. Alle woningen hebben een ruim balkon. De overstekende luifel zorgt voor de nodige schaduw en geborgenheid. Speciaal voor de glazen balustrade is een motief ontworpen, waarin het voormalige Slot Zuilenstein is verwerkt. Faro Architecten heeft het gebouw in opdracht van Mitros ontworpen.

Tevreden huurder
De bijzondere architectuur is hetgeen waar ook mevrouw De Kuijper voor viel. ‘Ik voel me bevoorrecht dat ik in zo’n mooi ontworpen gebouw mag wonen. De architectuur is zo verrassend, de kleuren, de vormen en de gekozen materialen zoals het hout in de hal. Het meeste kijk ik uit naar het gemak van een gelijkvloerse woning. Maar ook de kleinschalige opzet van het gebouw spreekt mij enorm aan. Ik ken hier nog niemand, maar kijk er naar uit om mijn nieuwe buren te leren kennen.’

Toevoeging voor Nieuwegein
Maarten de Kruif, Senior Vastgoedontwikkelaar Mitros: ‘Voor projectontwikkeling heb je soms een lange adem nodig. Dat is ook gebleken bij ons project De Muzieknoot. Hoe mooi is het, dat het na al die jaren gelukt is om het complex op te leveren en de sleutels te kunnen overhandigen aan onze huurders. We zijn trots dat we 30 seniorenappartementen kunnen toevoegen. En dat ook nog eens op zo’n schitterende locatie in Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk