Nieuwegein: ‘Lelijkste plek in Nederland’ ?

De oproep suggesties aan te dragen voor de verkiezing ‘Lelijkste plek ter wereld’ leverde – op z’n zachtst gezegd – een gevarieerd aanbod op bij VolkskrantReizen. Honderden plekken werden genoemd, verdeeld over vijf continenten. Van Westport in Nieuw-Zeeland tot Tegucigalpa in Honduras. Barentszburg op Spitsbergen werd genoemd, maar ook Lagos in Nigeria. En niet te vergeten Almere, Den Helder, Eindhoven, Heerlen en ……………. Nieuwegein.

Hoe uit deze ratjetoe een keuze te maken? Overzichtelijkheid boven alles, dus Reisgenoten besloot twee categorieën te creëren. ‘Lelijkste plek binnenland’ en ‘Lelijkste plek buitenland.’ Nieuwegein is naast vier andere steden in Nederland genomineerd voor de prijs van ‘Lelijkste plek in Nederland.’

In beide categorieën zijn vijf plaatsen (alfabetisch) genomineerd, gebaseerd op het aantal keren dat deze plekken genoemd werden op volkskrantreizen.nl/lelijk en op de begeleidende motivaties. ‘Een vreselijk lelijke plaats’ (Fleur), ‘met afstand’ (René) en dan vooral ‘het schitterende winkelcentrum uit de jaren 70’. (Mark-Matthijs). Nu maar even stemmen, dusz……………..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk