Katern

Nieuwegein krijgt milieuvriendelijke vuilniswagens

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) heeft met de aanschaf van zeven nieuwe wagens die rijden op biogas haar wagenpark flink ‘vergroend.’ Op 15 maart kreeg het RMN-bestuur een demonstratie van de nieuwe auto’s, die naar verwachting in mei in gebruik kunnen worden genomen. De vuilniswagens gaan ook in Nieuwegein rijden.

RMN zamelt afval en grondstoffen in bij zes gemeenten en daarbij is transport één van de kernactiviteiten. De vloot wordt uitgebreid met zeven nieuwe zijladers. Zijladers zijn vuilniswagens die met een robotarm containers legen. Door te kiezen voor biogas ontlast RMN het milieu flink. Biogas ontstaat bij de vergisting van GFT, één van de grondstoffen die RMN inzamelt.

Alternatieven bronnen
Bestuursvoorzitter Luca: “Het is voor RMN een logische keuze om te kiezen voor groen gas. Duurzaamheid zit in ons bloed. Dat betekent niet alleen dat we zo veel mogelijk afval willen recyclen, maar ook dat onze eigen bedrijfsvoering zo groen mogelijk is. Groen gas past uitstekend in onze missie om een duurzame speler te zijn in de openbare ruimte.”

Directeur Rob Schram: “Met deze investering zetten we een aanzienlijke stap richting ons doel om minimaal 50% van de door ons verbruikte brandstof te betrekken van alternatieve bronnen, zodat we het primaire grondstofverbruik verminderen. Ik ben blij dat het bestuur, na een aantal jaar geleden te hebben besloten dat groen gas rijden één van de brandstofbronnen voor RMN moet zijn, bij deze aanbesteding volledig heeft gekozen voor voertuigen op alternatieve brandstof.”

Met de aanschaf van het grote aantal biogas-wagens wordt niet alleen invulling gegeven aan het autovervangingsplan, waarbij RMN het milieu zo min mogelijk wil belasten. De uitbreiding was ook noodzakelijk door wijzigingen in het afvalbeleid en het doorvoeren van een efficiencyverbetering.

Milieuvriendelijke bedrijfsvoering
RMN houdt al lange tijd rekening met het milieu. Niet alleen door onze diensten waarbij we gescheiden afval inzamelen waarmee we de seculaire economie stimuleren. RMN maakt ook gebruik van elektrische auto’s en heeft een groot zonnepanelenveld.

Foto: Het RMN-bestuur v.l.n.r. : Mariska de Koning (wethouder Baarn), Janne Pijnenborg (wethouder Soest), Peter Snoeren (wethouder Nieuwegein), Inge Nieuwenhuizen (wethouder IJsselstein), Roy Luca (wethouder Zeist, plaatsvervangend bestuursvoorzitter), Rob Schram (directeur RMN)

One thought on “Nieuwegein krijgt milieuvriendelijke vuilniswagens

  1. Jos Bruinsma

    Alleen maar mensen op de foto. Geen plaatje, foto of tekening van de nieuwe truck??

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren