Nieuwegein krijgt eerste 100% biologische bitterballen- en krokettenfabriek van Nederland

Royal Spelt aan de Vrijewade in Nieuwegein heeft medio mei 2022 de eerste volledig biologische bitterballen- en krokettenfabriek in Nederland geopend in Nieuwegein. Eerder had het bedrijf al een bitterballenprimeur, lees hier maar.

Eigenaren Fabienne Muller en Michael Kapoen zijn deze fabriek gestart om de productie volledig in eigen hand te hebben. Controle over en beheersing van het volledige productieproces is hiervoor de aanleiding geweest. Royal Spelt trekt bouillon van verse groenten en kruiden in plaats van bouillonkorrels of poeder. In de eigen fabriek kan Royal Spelt alle tijd nemen voor het garingsproces van de speltragout (salpicon) en blijft de receptuur een (familie)geheim.

35% meer vraag naar vegan/vegetarisch
Met het openen van deze fabriek speelt Royal Spelt in op de toenemende vraag naar vegetarische/vegan en duurzame snacks in de horeca. Ten opzichte van de periode voor Corona, verkoopt het bedrijf 35% meer vegan/vegetarische bitterballen en kroketten. “Wij merken dat horeca-ondernemers het steeds belangrijker vinden om zich te onderscheiden met hun bittergarnituur en snacks. Steeds vaker kiezen zij voor eerlijke, pure en duurzame producten. Wij besteden bij ons productieproces extra aandacht en tijd aan het trekken van de verse bouillon en het garen van de ragout. Dit ruik en proef je!” aldus Michael Kapoen.

Geheel Veggie & Bio
‘Door deze ontwikkeling hebben we besloten om ons assortiment geheel Veggie aan te bieden. Dus alleen Vegetarisch (vega) en Veganistisch (vegan) kort samengevat: Veggie! Hiermee speelt Royal Spelt in op de toenemende vraag van de kritische klanten’ zegt Michael Kapoen.

Over Royal Spelt
Royal Spelt is in 2015 gestart en is opgericht vanuit een behoefte naar eerlijke kroketten zonder tarwe en kunstmatige toevoegingen. Eigenaar Michael Kapoen had al een paar jaar geen kroket meer gegeten vanwege een tarwe intolerantie. Ook gingen de kunstmatige toevoegingen van kroketten hem tegenstaan. Als voormalig chef-kok is hij gaan experimenteren met het eko graan spelt. Zijn speltkroketten vielen zo in de smaak bij vrienden en bekenden, dat zijn vrouw hem aanspoorde om ze te gaan verkopen aan de horeca en cateraars. Michael produceert en bedenkt de recepten, Fabienne doet de sales.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk