Nieuwegeins echtpaar heeft vegan bitterballenprimeur

Het Nieuwegeinse echtpaar Fabienne Muller en Michael Kapoen, heeft een primeur in Nederland. Als eigenaren van Royal Spelt Snacks B.V. (met een opslag in IJsselstein) maken zij biologische kroketten en bitterballen van spelt. “Wij zijn hierin de eerste en enige in Nederland”, zegt Fabienne Muller tegenover het zakelijke nieuwsplatform Vegan Business.

“Het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat de vraag naar vega(n) snacks enorm is gestegen”, vertelt Muller. “Dit jaar verkopen wij 28% meer vega(n) producten ten opzichte van vorig jaar.” De nieuwste snack is de vegan oesterzwam bitterbal. “De bitterbal hebben we gelanceerd op de Biobeurs 2020 en was direct een groot succes, zowel onder vegans, vegetariërs als vleeseters. Wij merken dat restaurants en hotels zich steeds meer willen onderscheiden met onderscheidende en duurzame producten. Onze snacks worden geproduceerd volgens onze principes: biologisch, geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en 100% spelt.”

Zeewier bitterbal
Kapoen vult aan: “Wij zijn vijf jaar geleden begonnen met het maken van kroketten omdat ik al een paar jaar geen kroket meer gegeten had vanwege een intolerantie voor tarwe. Ook gingen de kunstmatige toevoegingen van kroketten mij tegenstaan. Als voormalig chef-kok ben ik gaan experimenteren met spelt. Deze speltkroketten vielen zo in de smaak bij vrienden en bekenden, dat mijn vrouw mij aanspoorde om ze te gaan verkopen aan de horeca en cateraars. Ik produceer en bedenk de recepten, Fabienne doet de sales. Het nieuwste vegan recept waar ik nu aan werk, is de vegan zeewier bitterbal die we eind dit jaar willen lanceren.”

Op dit moment maakt Royal Spelt vijf verschillende soorten bitterballen en kroketten:
– Groente (vegan)
– Groente/Parmezaan (vega, met vega gestremde kaas)
– Rund
– Jerseykaas
– Oesterzwamsnack (vegan)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren