Katern

Nieuwegein koploper bij vuurwerkoverlast in de provincie

Op de website van het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn tot nu toe 53.049 melding gemaakt. Voor de provincie Utrecht staat Nieuwegein op de eerste plek voor wat betreft overlast met vuurwerk. Met maar liefst 54,1 meldingen bij 10.000 inwoners staat Nieuwegein ruimschoots aan kop. De nummer twee is Soest met 43,8 meldingen per 10.000 inwoners.

De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Vooral de wijken Batau Noord, Zuilenstein, Wijkersloot, Doorslag, Stadscentrum en HoogZandveld zorgden voor veel overlast. Ondanks de overlast is er wel minder vernield aan het buitenmeubilair. Onlangs liet burgemeester Frans Backhuijs weten dat er ‘maar’ voor 4.000 euro is vernield.

Het meldpunt is een initiatief van inmiddels 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder Nieuwegein. Met de meldingen willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. Ze pleiten voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: