Nieuwegein kleurt oranje

Theater DE KOM, de gemeente Nieuwegein en de Soroptimisten doen mee aan de wereldwijde campagne Orange the World. Zij vragen hiermee aandacht voor geweld tegen vrouwen. De campagne wordt georganiseerd door drie organisaties die zich inzetten voor de positie en rechten van vrouwen: UN Women, Zonta en de Soroptimisten. Deze laatste heeft een actieve afdeling in Nieuwegein en IJsselstein.

Het doel van de campagne is bewustwording te creëren onder vrouwen én mannen, het taboe te doorbreken en te zorgen dat vrouwen en meisjes geweld durven en kunnen melden. Op woensdag 25 november heeft wethouder Jan Kuiper de oranje vlag gehesen samen met Resie Meisters van de Soroptimisten.

Tot 10 december kleurt Theater DE KOM iedere avond van 17.00 uur tot 22.00 uur oranje. Theater DE KOM heeft een talkshow opgenomen waarin ruim aandacht aan Orange the World wordt besteed. De talkshow met deelname van onder andere wethouder Ellie Eggengoor, Resie Meisters van de Soroptimisten en Arjan Erkel, mede-oprichter van Free a Girl is te bekijken via de website van het theater.

Wethouder Jan Kuiper heist de oranje vlag samen met Resie Meisters van de Soroptimisten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren