Nieuwegein klaar voor gladheidbestrijding

De gemeente Nieuwegein is klaar om de gladheid te bestrijden. Een team van medewerkers is paraat om ieder moment de weg op te gaan om wegen, fietspaden en trottoirs sneeuw- en ijsvrij te maken. Inwoners gaven het afgelopen najaar hun mening over de gladheidbestrijding. De gemeente past de verbeteringen van de inwoners deze winterperiode al toe om ervaringen op te doen. Vervolgens evalueert de gemeente de ervaringen en past haar beleid hierop aan.

Inwoners vulden najaar 2015 een enquête in om aan te geven wat beter kan in de gladheidbestrijding. Een aantal suggesties pakt de gemeente nu al aan. Zo zet ze een klein voertuig in speciaal voor het strooien van fietsstroken. Ook halen meer medewerkers handmatig sneeuw weg op de loopbruggen, in het stadscentrum, winkelcentra en verzorgingstehuizen. De medewerkers strooien met zout in deze gebieden als gladheid op komst is.

Om de gladheid op de stoepen te bestrijden, doet de gemeente een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van haar inwoners. Dit jaar is zout beschikbaar op de gemeentewerf. Inwoners kunnen daar voor eigen gebruik gratis zout ophalen uit een van de twee zoutkisten. Daarnaast start de gemeente met een proef met een aantal publieke zoutkisten in winkelcentrum Galecop, bij de bushalte Middenweide en bij Gezondheidcentrum Mondriaanlaan. Mensen kunnen daar zout ophalen met hun eigen schep en emmer om hun straat te strooien.

Wat extra gaat gebeuren: Het strooien van een aantal woonstraten in de wijken als gladheid op komst is – Het beter en ook sneller sneeuwvrij maken van moeilijk bereikbare plekken zoals op de fietsstroken langs de Middenweide, Roerdomplaan en Vreeswijksestraatweg – Het strooien van de loopbruggen Graaf Floris-, Weverstede-, Karos-, Klooster-, en Menuetbrug. Het sneeuwvrij maken van de loopbruggen gebeurt al – Het strooien van de Markt, Stadsplein, Passage, Boogstede, Binnenstede en Raadstede. Ook maakt de gemeente deze pleinen vrij van sneeuw en het sneeuwvrij maken van de perrons van de bushaltes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk