Nieuwegein kent nu 1.419 inwoners die Corona hebben opgelopen

Het aantal Coronabesmettingen in de gemeente Nieuwegein is sinds dinsdag 10 november gestegen met zestien gevallen. In totaal zijn er nu 1.419 Coronabesmettingen bekend in de gemeente Nieuwegein. Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames.

In totaal zijn er nu 61 inwoners uit Nieuwegein in het ziekenhuis. Ten slotte bleef het aantal sterfgevallen gelijk. Er zijn tot vandaag in totaal zeventien sterfgevallen bekend in de gemeente Nieuwegein welke gerelateerd worden aan COVID-19.

Hieronder een grafiek met de ontwikkeling van het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Nieuwegein. Op 1 april dit jaar stierf de eerste inwoner uit Nieuwegein door het Corionavirus.

Landelijk
Afgelopen week (4 november-10 november) is in alle regio’s het aantal nieuwe meldingen van COVID-19 gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames daalt. De afname is in lijn met de berekeningen die het RIVM voorafgaand aan maatregelen van 14 oktober heeft gemaakt. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn. Op dit moment zijn 20 regio’s ingeschaald op ‘zeer ernstig’, 5 op ‘ernstig’, 0 op ‘zorgelijk’ en 0 op ‘waakzaam.‘

Het reproductiegetal van de verspreiding van het coronavirus is voor het eerst sinds half juni zeker onder de 1 gezakt. Dat het zogeheten R-getal onder de 1 is gedaald, betekent dat iedere besmette persoon gemiddeld minder dan één ander aansteekt, waardoor het aantal besmettingen uiteindelijk daalt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk