Nieuwegein kent 6.682 Coronabesmettingen en 31 sterfgevallen

De stijging van het aantal nieuwe Coronagevallen zet door, zo laat het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten. In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut in de provincie Utrecht 2207 nieuwe positieve tests. Dat is bijna 36 procent meer dan vorige week, toen het ging om 1626 nieuwe Coronagevallen in de voorafgaande zeven dagen. De provincie Utrecht kleurt deze week rood op de Europese Coronakaart. Het aantal inwoners dat positief test loopt ook in onze provincie almaar verder op.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus verspreidt, is ook verder opgelopen. Het RIVM berekent het momenteel op 1,20. Dat wil zeggen dat 100 mensen die het virus meedragen 120 anderen besmetten. Zo loopt het aantal besmette mensen steeds sneller op.

Nieuwegein
Het aantal Coronabesmettingen in de gemeente Nieuwegein is vandaag gestegen met tien gevallen. In totaal zijn er nu 6.682 Coronabesmettingen bekend in de gemeente Nieuwegein. Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames. In totaal zijn er nu 145 ziekenhuisopnames geregistreerd in de gemeente Nieuwegein. Ten slotte bleef het aantal sterfgevallen gelijk. Er zijn tot vandaag in totaal 31 sterfgevallen bekend in de gemeente Nieuwegein welke gerelateerd worden aan COVID-19.

Relatief gezien waren er de meeste besmettingen in Renswoude (43), Woudenberg (80) en Vijfheerenlanden (195). In absolute aantallen waren dat Utrecht (432) en Amersfoort (235). Al ligt in die steden het aantal besmettingen per 100.000 inwoners wel een flink stuk lager.

Landelijk nog grotere stijging
Daarmee is de stijging in de provincie net iets minder groot dan de landelijke stijging. In heel Nederland waren er de afgelopen week 25.751 geregistreerde nieuwe besmettingen. Dat is ruim 44 procent meer dan vorige week, toen er 17.832 besmettingen van 5 tot en met 11 oktober werden gemeld.

De GGD’en testten vorige week meer dan 198.000 mensen, van wie bijna 24.000 mensen een positieve uitslag kregen. 12 procent testte dus positief, tegenover 10,3 procent een week eerder. “De toename in het aantal positieve Coronatesten lijkt samen te hangen met de versoepelingen van ruim drie weken geleden, in combinatie met het seizoenseffect”, aldus het RIVM. Het aantal nieuwe Coronagevallen nam in alle regio’s en leeftijdsgroepen toe.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus verspreidt, is ook verder opgelopen. Het RIVM berekent het momenteel op 1,20. Dat wil zeggen dat 100 mensen die het virus meedragen 120 anderen besmetten. Zo loopt het aantal besmette mensen steeds sneller op. Het getal wordt elke dinsdag en vrijdag bepaald, op basis van de situatie ongeveer twee weken eerder. Recentere cijfers zijn nog niet betrouwbaar genoeg. Het reproductiegetal van 1,20 slaat dus op de situatie van 4 oktober.

Ook het aantal sterfgevallen als gevolg van een Coronabesmetting steeg afgelopen week harder. Het RIVM kreeg 48 meldingen van sterfgevallen, een verdubbeling ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Ook hier is het mogelijk dat niet al deze mensen vorige week zijn overleden, omdat het soms even duurt voor een overlijden is doorgegeven.

Meestal besmetting door huisgenoot of partner
De meeste mensen van wie bekend is waar ze het virus opliepen, raakten besmet door contact met huisgenoten of partner. Het onderwijs kwam op de tweede plek. Het aandeel besmettingen dat kon worden herleid naar school of de kinderopvang nam iets toe tot ruim 15 procent. Een week eerder ging het nog om ongeveer 14 procent.

Ook werk was afgelopen zeven dagen iets vaker de ‘setting van besmetting’, zoals het RIVM het noemt. Het ging om 9 procent van de gevallen, tegenover 8 procent een week eerder. Het aandeel positieve tests dat herleid kon worden naar de horeca en verpleeghuizen nam eveneens iets toe. In totaal 0,8 procent van de besmettingen vond plaats tijdens een ‘religieuze bijeenkomst’. Dat is iets minder dan een week eerder, toen het ging om 0,9 procent.

Met dank aan onze samenwerking,ingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren