Nieuwegein in top 5 arme gezinnen Provincie Utrecht

In de provincie Utrecht wonen verhoudingsgewijs de minste arme kinderen van ons land. Iets minder dan een op de tien kinderen in de regio groeit op in een gezin dat van een laag inkomen moet rondkomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS over het jaar 2014.

In de gemeente Utrecht wonen relatief de meeste arme gezinnen van de provincie, gevolgd door Zeist en Veenendaal. Nieuwegein staat met 10,3% op de vijfde plek in de provincie Utrecht met de meest arme kinderen. Leusden telt in onze provincie de minste. In absolute aantallen heeft Nieuwegein met 6.112 gezinnen met een laag inkomen.

In de provincie Zuid-Holland wonen de meeste arme kinderen van ons land. Voor kinderen in gezinnen die onder de armoedegrens leven is vaak zo weinig geld dat bijvoorbeeld nieuwe kleren, een schoolreisje, vakantie, sport en muziekles voor hen niet vanzelfsprekend zijn.

Van de niet-westerse minderjarige kinderen in Nederland groeide in 2014 een derde op in een gezin met een laag inkomen. Dat is vier keer zo hoog als onder autochtone kinderen. Het aantal kinderen met risico op armoede was in 2014 even groot als tien jaar geleden. Tussen 2005 en 2010 was sprake van een daling. Daarna steeg het aantal weer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk