Nieuwegein in top-10 steden waar meest wordt ingebroken

Sem van der Wal en Jeroen Bosch, eerstejaarsstudenten van de hoge School voor de Journalistiek in Utrecht (HU), doken deze week in de inbraakproblematiek in Nieuwegein. Er kan in Nieuwegein gesproken worden van een woninginbraakgolf: in 2016 is er namelijk maar liefst 119 maal ingebroken of een poging tot inbraak gedaan. Nieuwegein staat zelfs in de top-10 steden waar de meeste inbraken gepleegd worden. ‘De moeite waard dus om dieper in het probleem te duiken en nader onderzoek te doen’ aldus de studenten.

Sem: ‘Om een duidelijk beeld te krijgen van de gevolgen van deze inbreuk in iemands persoonlijke omgeving spraken wij met Jacqueline van den Brink, slachtoffer van woninginbraak. Jacqueline is een 43-jarige moeder van twee kinderen die al heel haar leven met plezier in Nieuwegein woont. Echter was zij niet zo te spreken over de Nieuwegeinse politie.’ (Video hierboven)

Jeroen: ‘Iemand die ook ervaring heeft met woninginbraken, is Remco van Beek. In zijn voormalige woning in Nieuwegein werd in iets meer dan een maand maar liefst drie keer ingebroken. Twee van de drie keer lag hij boven te slapen toen de inbraak plaatsvond. Dat beangstigde zijn vrouw zo erg, dat ze verhuisden. Enkele jaren later startte Remco een beveiligingsbedrijf.’ Klik hier voor het interview met Remco van Beek en het hele verhaal van de studenten.

De Digitale Stad Nieuwegein heeft een samenwerkingsverband met de HU.

Beluister hierboven een gesprek met Désirée Hoefnagel, teamleider van Slachtofferhulp Nederland.

One thought on “Nieuwegein in top-10 steden waar meest wordt ingebroken

  1. We kunnen met zekerheid zeggen dat de genoemde cijfers niet kloppen. Jammer genoeg wordt in dit artikel niet uitgelegd op basis waarvan de studenten de conclusie trekken dat Nieuwegein in te top-10 zou staan.
    Volgende week maken we alle (wel juiste) veiligheidscijfers over Nieuwegein bekend en kunnen die worden afgezet tegen de gemiddelde cijfers van bijvoorbeeld Midden Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk