Comeback zelfstandige MAVO in Nieuwegein

Het Anna van Rijn College in Nieuwegein blaast de school nieuw leven in. In 2014 wordt dit waar gemaakt en start het Anna van Rijn College naast het Lyceum in het gebouw aan de Albatros, een zelfstandige MAVO aan de Flamingo. ‘Een belangrijke aanvulling op het onderwijsaanbod in Nieuwegein e.o.’ aldus Leo van Putten van het Anna van Rijn.

De nieuwe school deelt een aantal faciliteiten met het Lyceum en richt de gebouwen kleinschalig in. Daarnaast maakt de school intensief gebruik van de nieuwe ICT mogelijkheden. ‘Dat is geen doel op zich, maar het helpt kinderen op de wijze die het dichtst bij hen staat’ aldus het Anna van Rijn. De school heeft haar docenten opgeleid en is afgelopen jaar een Microsoft IT Academy geworden. Op dit moment de enige in Nederland. Voor de kerstvakantie werd de school bezocht door een delegatie Amerikaanse directeuren van Microsoft die onder de indruk waren van de vorderingen die de school maakt met de inzet van ICT middelen en de daaraan gekoppelde vernieuwing van de lesmethodiek.

De school intensiveert verder de samenwerking met dansschool Lucia Marthas in Amsterdam. Studenten (topdansers) van die school geven les aan een talentenklas binnen het Anna van Rijn College. Zowel de talentklas als de IT Academy zijn voorbeelden van de wijze hoe we het onderwijs willen aanbieden: ruimte geven aan talent. Het onderwijs wordt steeds meer toegesneden op de individuele leerling, onze docenten zijn daarvoor opgeleid en worden daarin ondersteund door alle mogelijkheden die bijvoorbeeld laptop en tablet te bieden hebben of ondersteund door extra inzet van experts zoals die van Lucia Marthas.

Op woensdag 15 januari opent de school haar deuren van de nieuwe MAVO voor een eerste Open Huis van 19.30 tot 21.30.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren