Nieuwegein in top 10 meeste woninginbraken in de provincie

Hoewel het aantal woninginbraken in 2018 met ruim 22% is afgenomen in Nieuwegein, staat de gemeente nog steeds in de top 10 met meeste inbraken in de provincie Utrecht. Dit lijkt uit cijfers van Misdaad in Kaart vergeleken met 2017, gepubliceerd door politie.nl.

In de cijfers worden zowel de pogingen tot woninginbraak als de daadwerkelijke woninginbraken meegenomen. Inbraak in auto’s worden niet meegenomen in de cijfers. Uit de cijfers bijkt ook dat Nieuwegein op een zesde plaats staat met de grootste afname van woninginbraken in Utrecht. Dit met 22,8%. Dat gaat dus de goede kant op.

Het meest veilig woon je in Lopik. Daar waren in 2018 maar 7 woninginbraken en in 2017 waren dat nog 9 inbraken. Nieuwegein kende in 2018 jaar 122 woninginbraken. Dat waren er 36 minder ten opzichte van 2017 (158). Hieronder ziet u de cijfers van alle gemeenten in de provincie Utrecht.

inbraken

Voor wie is Misdaad in Kaart bedoeld?
Misdaad in Kaart is bedoeld om inwoner bewust te maken van de kans op woninginbraak in de wijk. Het is een dagelijks ververst, actueel beeld. Bijna realtime, met maximaal 24 uur vertraging. Na drie maanden verdwijnen de cijfers van die eerste dag weer en verschijnt de volgende dag. Het schuift dus iedere keer een dag op. Misdaad in Kaart voorziet niet in trends en ontwikkelingen maar geeft landelijk een actueel beeld van de spreiding van woninginbraken. De kracht van Misdaad in Kaart is de continue beschikbaarheid van informatie over de eigen wijk.

One thought on “Nieuwegein in top 10 meeste woninginbraken in de provincie

  1. John

    Toch maar volhouden dat nieuwegein zo veilig is.
    Dat is ee n uitspraak van iemand die buiten de werkelijkheid staat en leeft

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren