Katern

Studenten Bouw & Interieur College gaan op ‘Expeditie’

Tussen 12 en 16 oktober werken 80 studenten van het Bouw & Interieur College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, in de Expeditie aan een uitdaging van de Gemeente Nieuwegein. De studenten van de opleidingen Bouwkunde & Infra werken aan een vraag die de gemeente hen heeft gesteld: “Hoe kunnen ouderen zo lang mogelijk prettig levensfasebestendig blijven wonen?” In maar liefst 19 teams werken de studenten samen een realiseerbare oplossing uit. Bij de aftrap van het project is Wethouder Hans Adriani aanwezig. Wethouder Peter Snoeren maakt deel uit van de jury die de oplossingen aan het eind van de week beoordeelt. De vraag wordt voorgelegd aan studenten van de leslocaties in Amersfoort en Nieuwegein.

De expeditie wordt voorbereid door de Incubeter in samenwerking met docenten van de opleidingen. Incubeter is een netwerkorganisatie die ondernemerschap op een maatschappelijk vraagstuk wil vergroten. Dit doet zij door ondernemend mbo-talent te ontwikkelen en te verbinden aan het bedrijfsleven. Incubeter heeft het vraagstuk van de gemeente Nieuwegein voor dit doel neergelegd bij de studenten van het Bouw & Interieur College in Amersfoort en Nieuwegein.

Tijdens De Expeditie worden de studenten op allerlei vlakken uitgedaagd en krijgen zij workshops die hen helpen denken en werken als een ondernemer. Zo leren zij pitchen, zich in te leven in de doelgroep, creatief denken, storytelling en hun idee tastbaar te maken. De studenten krijgen inspirerende gastsprekers op bezoek en gaan zelf langs bij diverse zorginstellingen.

Aan het einde van de week hebben de studenten een beeld bij ondernemendheid en ondernemerschap. Dit zijn steeds belangrijkere vaardigheden voor studenten in de beroepspraktijk. Ook weten de studenten wat het betekent om goed samen te werken en waar ze al goed in zijn of waar zij nog beter in willen worden. Zo ontdekken ze al vroeg of ondernemen iets is waar zij zich verder op willen ontwikkelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk