Nieuwegein in de olie?

Soms krijg je de gekste berichten binnen. In de jaren zestig van de vorige eeuw zouden er diverse proefboringen zijn geweest ter hoogte van wat nu boerderij Bos is in de wijk Galecop. Er werd gezocht naar aardolie. Na enig onderzoek kunnen wij melden dat er toen wel aardolie is aangetroffen, maar de hoeveelheid was zó klein dat exploitatie van de bron niet lonend was.

Jaap in de Betouw, bewoner van één van de seniorenwoningen van Boerderij Bos, speelde vroeger veel aan de Galecopperdijk, in de buurt van de volkstuintjes. Destijds ging het verhaal dat er in de bosjes bij de boerderij pijpen lagen voor olieboringen op die plek. Wij hebben de foto kunnen achterhalen. Maar hoeveel aardolie ligt er eigenlijk? Kan Nieuwegein het Texas van Nederland worden? Eerst maar de verkiezingen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: