Nieuwegein in de bres voor schoolsportdagen

De gemeente Nieuwegein zet zich in voor het behoud van de schoolsportdagen.
Om die reden heeft het college van BenW besloten de kosten voor de huur van de atletiekbaan voor de jaarlijkse schoolsportdagen voor haar rekening te nemen. Bijna alle Nieuwegeinse basisscholen organiseren samen met atletiekvereniging Atverni hun jaarlijkse sportdagen op de atletiekbaan op sportpark Galecop.

Uiteraard zijn daar kosten mee gemoeid: kosten voor het gebruik van de sport- en spelmaterialen en een vergoeding voor de vrijwilliger van Atverni. Sinds 2012 betalen de scholen ook de huur van de atletiekbaan. De VVD stelde vragen aan het college omdat scholen mogelijk moeite zouden hebben met deze kosten.

Wethouder sport Renée Blom-Oosterhoff: “De afgelopen weken kwamen er inderdaad minder aanvragen van de scholen voor de sportdagen binnen vanwege deze extra kosten. Een onwenselijke situatie omdat het college in het kader van ons sport- en beweegbeleid ‘Nieuwegein Beweegt’ juist zo veel mogelijk jeugd wil stimuleren te sporten en te bewegen. Wij vinden het dan ook van belang dat alle scholen de mogelijkheid krijgen om mee te doen aan deze jaarlijkse sportdagen. Vandaar deze beslissing.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk