Nieuwegein heeft nieuwe parkeertarieven

Op 12 december heeft de gemeenteraad nieuwe parkeertarieven vastgesteld voor het betaald parkeren op straat en in de parkeergarages. Het tarief in de parkeergarages wordt per 1 januari 2020 verhoogd naar € 2,50 per uur. Het tarief op straat wordt per 1 januari 2020 met gemiddeld 3,25% verhoogd. Het gratis parkeren in de parkeergarages op bepaalde feestdagen zoals op 2e Kerstdag blijft.

Parkeergarages
Het avondtarief van maximaal € 5,00 voor een hele avond parkeren in de parkeergarages blijft. Inmiddels geldt in alle parkeergarages in- en uitrijden op kenteken. In 2020 kunnen parkeerders achteraf betalen voor de parkeertijd in de parkeergarages via de EasyPark-app. Wereldhave en de gemeente Nieuwegein renoveren parkeergarage Cityplaza vanaf begin 2020. Er komen onder andere nieuwe lichtwanden, ledverlichting, andere routebordjes, betere wegmarkering, gezinsparkeerplaatsen en voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Straatparkeren
Per parkeerzone verschillen de parkeertarieven. De tarieven staan op deze website en op de tariefkaarten in de ticketautomaten. Bewoners en bedrijven gaan hun parkeervergunningen beheren via een app. Deze app is vergelijkbaar met de digitale bezoekersregeling die dit jaar is geïntroduceerd.

Fietsparkeren
Het gratis bewaakt stallen van fietsen en scooters blijft. Hiermee stimuleren wij dat de auto minder vaak gebruikt wordt. Vanaf volgend jaar wordt er hard gewerkt aan plannen voor een nieuwe bewaakte fietsenstalling in het stationsgebied. Verder wordt er gewerkt aan een integraal plan voor het fietsparkeren in de binnenstad. Daarbij wordt gekeken naar zowel regionale als lokale fietsroutes en ingezoomd op fietsstromen en de fysieke stallingsmogelijkheden in de binnenstad van Nieuwegein.

4 thoughts on “Nieuwegein heeft nieuwe parkeertarieven

 1. Irma VN der Horst

  Dat gaat uiteindelijk klanten kosten.

 2. A.

  Toch jammer dat parkeren zo duur moet zijn. Neem voorbeeld aan IJsselstein die het v.a. 2020 weer gratis gaat maken! 👍 Koop ik daar mn spullen wel.

 3. Gijs

  Een domme actie om het weer duurder te maken en niet een uur gratis.
  Ik rij wel naar een winkelcentrum waar minimaal 1 uur gratis geparkeerd kan worden.
  Een verder wel online dingen bestellen…

 4. John

  Goed gedaan gemeentelijke zakkenvullers,nu gaan de nieuwegeiners naar IJsselstein om boodschappen te doen.
  Daar is het 2 uur lang gratis parkeren.
  IJsselstein we komen er aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren