Parkeren in Nieuwegein weer duurder

De parkeertarieven in parkeergarage Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein en op straat gaan per 1 januari 2020 omhoog. Dit heeft de gemeente onlangs in een ‘Raadsvoorstel Parkeerregulering 2020’ bekend gemaakt. ‘Elke parkeergarage heeft beheer en onderhoud nodig. Door te betalen voor een plek in de parkeergarage, draagt u bij aan dit onderhoud’ zo liet de gemeente Nieuwegein eerder weten.

De tarieven voor het betaald parkeren op straat zal met ingang van 1 januari 2020 verhoogt worden met 3,25%. Het reguliere uurtarief in de parkeergarages zal 10 eurocent duurder worden per uur. De overige tarieven in de parkeergarages krijgen begin volgend jaar te maken met een verhoging van 2,25%.

Aan de gemeenteraad zal ook voorgesteld worden om vanaf 2020 door te gaan met de parkeerexperimenten binnen de daarvoor beschikbaar gestelde financiële ruimte. Binnenkort beslist de gemeenteraad over de Parkeerexploitatie 2020, de Parkeerverordening 2020 en de Parkeerbelastingverordening 2020 om deze vast te stellen. Op de website van Parkeerservice Nieuwegein zien we dat de tarieven al zijn doorgevoerd.

Sluijsmans Juwelier & Atelier in een eerste reactie over de verhoging van de tarieven: Ook wij als ondernemers hebben de parkeerkosten al vaker aangesproken. Het is betreurenswaardig om te merken dat er niet wordt geluisterd. Omdat we het ontzettend jammer zouden vinden wanneer jullie als klant voor een ander Winkelcentrum als Cityplaza kiezen, zullen wij vanaf 1 januari 2020 bij een aankoop vanaf € 25,- het eerste uur parkeren in één van de parkeergarages voor onze rekening nemen. Uiteraard door het overleggen van een parkeerkaart die we zullen aftekenen. Wij hopen dat meer winkeliers dit initiatief zullen volgen.’

4 thoughts on “Parkeren in Nieuwegein weer duurder

 1. Dorinda

  Tuurlijk. Gooi er nog maar weer wat meer bovenop. Zo is shoppen toch niet leuk meer

  1. Bas

   Ach er wordt al zoveel rotzooi verkocht bij het “shoppen”
   Zie dit als bijdrage aan ietsjepietsje minder nodeloze spullen op de wereld.

   1. Bernhard Pieter

    Nodeloze spullen? Dan moet je de winkeliers van nodeloze spullen laten betalen, de mensen die het nodig hebben en “nodige redenen” hebben om in de binnenstad te parkeren hoeven daarvoor niet bij te dragen is mijn mening.

    1. Bas

     ” de mensen die het nodig hebben”

     Nee, de mensen die die spullen nodig DENKEN te hebben omdat anderen ze ook hebben, of omdat de verkoper ze dat wijsmaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren