Nieuwegein heeft meer snackbars, cafetaria’s en afhaalrestaurants dan gemiddeld in Nederland

Ieder zichzelf respecterend Limburgs dorp heeft er minimaal één: een snackbar. Nergens zijn zoveel mogelijkheden voor een snelle vette hap te vinden als in de meest zuidelijke provincie van het land. Tegelijkertijd kampt de provincie ook met een hoog percentage volwassenen met obesitas en de zorgkosten zijn er hoger dan gemiddeld. En die combinatie komt vaker voor in het land, ontdekte Buurtfacts, dat de fastfooddichtheid per gemeente en postcodegebied in kaart bracht. Ook voor Nieuwegein.

Nieuwegein komt niet goed uit het onderzoek. De zorgkosten zijn er 4% hoger dan gemiddeld en de sociaaleconomische status is gelijk aan gemiddeld.

Op elke 10.000 inwoners telt Nederland 6 junkfoodrestaurants, zoals snackbars, cafetaria’s of afhaalrestaurants. In Nieuwegein (postcodegebied 3439) zijn dat er afgerond 58 per 10.000 inwoners. De zorgkosten zijn er 4% hoger dan gemiddeld en de sociaaleconomische status is gelijk aan gemiddeld. Het aantal volwassenen met obesitas is op basis van gegevens op gemeente- en GGD-niveau hoger dan gemiddeld. Benieuwd naar de score van jouw buurt, zoek dan op de eerste vier cijfers van je postcode.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk